mercredi 13 février 2013

FESTIWAL KSIĄŻKI KULINARNEJ COOKBOOK FAIR PARIS 2013 - PROMOCJA KUCHNI POLSKIEJ


 Na tegorocznym Festiwalu Książki Kulinarnej Cookbook Fair Paris 2013 w dniach 22-24 lutego
w Carousel du Louvre, 99, rue de Rivoli - 75001 Paris
znajdą się dwa stoiska polskich wydawnictw,
a trzy książki znalazły się wśród finalistów w konkursie
Gourmand World Cookbook Awards:

STOISKA:
-  Muzeum Pałacu w Wilanowie (obecny będzie m.in. prof. dr hab. Jarosław Dumanowski (Centrum Badań nad Historią i Kulturą Wyżywienia)
-  Cooklet  (www.Cooklet.com)

KONKURS:
23/02 rozstrzygnięty zostanie ogólnoświatowy konkurs książki kulinarnej: wydawnicwa polskie konkurują w 3 kategoriach:
- w kat.A5 (Książki dla profesjonalistów) do finalistów należy The Fine Polish Cuisine (wyd. BOSZ)
- w kat. C1 (Kuchnia lokalna) - The Cookery of Lower Silesian Woodlands  (Oficyna Wydawnicza W KOLORACH TĘCZY) Obecny będzie autor, Jan Akielaszek
- w kat. E2 (Thèmes uniques) - Kwiatowa Uczta (wyd. Egros)  

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire