mercredi 13 février 2013
FESTIWAL KSIĄŻKI KULINARNEJ COOKBOOK FAIR PARIS 2013 - PROMOCJA KUCHNI POLSKIEJ
Na tegorocznym Festiwalu Książki Kulinarnej Cookbook Fair Paris 2013 w dniach 22-24 lutego
w Carousel du Louvre, 99, rue de Rivoli - 75001 Paris
znajdą się dwa stoiska polskich wydawnictw,
a trzy książki znalazły się wśród finalistów w konkursie
Gourmand World Cookbook Awards:
STOISKA:
- Muzeum Pałacu w Wilanowie (obecny będzie m.in. prof. dr hab. Jarosław Dumanowski (Centrum Badań nad Historią i Kulturą Wyżywienia)
- Cooklet (www.Cooklet.com)
KONKURS:
23/02 rozstrzygnięty zostanie ogólnoświatowy konkurs książki kulinarnej: wydawnicwa polskie konkurują w 3 kategoriach:
- w kat.A5 (Książki dla profesjonalistów) do finalistów należy The Fine Polish Cuisine (wyd. BOSZ)
- w kat. C1 (Kuchnia lokalna) - The Cookery of Lower Silesian Woodlands (Oficyna Wydawnicza W KOLORACH TĘCZY) Obecny będzie autor, Jan Akielaszek
- w kat. E2 (Thèmes uniques) - Kwiatowa Uczta (wyd. Egros)
Inscription à :
Publier les commentaires (Atom)
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire